SPONSORERET indhold
Millionbøf med gremolata
Nem og lækker millionbøf med gremolata og kartoffelmos.
4 personer
Ingredienser
Millionbøf med gremolata
2 store løg
20 g smør
500 g hakket oksekød ca. 10% fedt
2 spsk. hvedemel
3 spsk. gastrikt (se opskrift herunder)
4 dl oksebouillon
salt, peber
Gremolata:
4 spsk. hakket persille
2 fed finthakkede hvidløg
2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
Tilbehør:
kartoffelmos evt. pyntet med peberfrugt eller chilitern og grøn salat
- Hak løgene. Smelt smørret i en gryde, til det er gyldent. Brun kødet, til det har skiftet farve. Kom løgene i, og svits dem med 2-3 min. Drys hvedemelet over, og vend rundt.
- Tilsæt gastrikt og bouillon. Kog op, og lad retten simre under låg ca. 30 min. Rør jævnligt.
- Lav en blanding af persille, hvidløg og citronskal. Server det til retten.
- Gastrikt er en nedkogt eddike-sukkerblanding, som både giver saucen kulør og ekstra god smag. Du kan købe den færdig eller nemt lave den selv:
- Sådan laver du gastrik: Smelt 150 g sukker langsomt, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt 1½ dl balsamicoeddike. Kog det sammen nogle min. Afkøl, og opbevar i køleskab i en tillukket ren flaske.