Minestrone med bønner & spelt
Fyldig suppe.
Ingredienser
1 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 gulerod i tern
2 små kartofler i tern
1 stilk snittet bladselleri
1 udkernet fintsnittet rød chili
1 spsk strimlet salvie el. 1 tsk tørret
2 store hakkede tomater
8-10 dl grønsagsbouillon
100 g forkogte speltkerner
200 g grønne bønner
1 dåse velafdryppede hvide bønner
salt, friskkværnet peber
friske krydderurter, f.eks. persille, basilikum, mynte
75 g høvlet ost
200 g fuldkornsbrød
Sådan gør du: Varm olien i en gryde, og sauter løg og hvidløg, til de er bløde. Tilsæt gulerod, kartoffel, selleri samt chili, og svits yderligere, før salvie og tomater kommes ved. Hæld bouillon i gryden, læg speltkernerne i, og kog ca. 20 minutter, til de er møre. Bland de grønne bønner i, og kog i 5 minutter, hvorefter du tilsætter de hvide bønner. Varm suppen godt igennem, smag til med salt og peber. Server med friske urter, ost og brød.
● ● ● Energi pr. person: 440 kcal, fedt 21%, protein 17%, kulhydrat 62%