Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
½ sølvbede (150 g)
1 løg (finthakket)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
1-2 spsk olivenolie
1 gulerod (i små terninger)
1 stilk bladselleri (i små terninger)
salt og peber
1 spsk konc. tomatpuré
1 l grønsags- eller hønsebouillon (eller vand)
1 krydderbuket (1 laurbærblad, 3 kviste timian, 4 persillestilke)
50 g små pastastykker
evt. 1 dåse hvide bønner eller kikærter
Tilbehør:
parmesanost
groft brød
- Del sølvbeden i stilke og blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkene i mundrette stykker og snit bladene fint.
- Steg løg og hvidløg bløde i en gryde med olie ca. 5 min. Tilsæt gulerod, bladselleri og sølvbedestilke. Vend rundt, krydr med salt og peber og tilsæt tomatpuré og bouillon.
- Giv det et opkog og tilsæt krydderbuketten. Lad suppen simre 15 min. Tag krydderbuketten op.
- Tilsæt pasta og evt. afdryppede bønner/kikærter. Lad suppen simre, til pastaen er mør.
- Tilsæt sølvbedeblade og kog igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og server i varme, dybe tallerkner med friskrevet parmesanost og groft brød.