Mini-cheesecake med kirsebær
SPONSORERET indhold

Mini-cheesecake med kirsebær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
23. jun. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(12 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
150 g knuste kiks (digestive)
1 spsk sukker
½ tsk stødt kanel
50 g smeltet smør
Creme:
200 g flødeost
1 dl cremefraiche 18% (eller græsk yoghurt)
75 g sukker
2 æg (str. L)
1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
Frugt:
250 g kirsebær (200 g udstenede)
1 usprøjtet citron
½ dl vand
50 g sukker
2 tsk majsstivelse

  1. Tænd ovnen på 160 grader og tag flødeost, cremefraiche og æg ud af køleskabet. Læg papirforme i en muffinform med 12 huller.
  2. Bland knuste kiks med sukker, kanel og smør og pres det ud i bunden af hullerne. Brug f.eks. bunden af et kraftigt glas til at presse kiksebunden jævn. Sæt formen i ovnen 10 min.
  3. Rør flødeosten jævn og rør cremefraiche og sukker i. Rør æggene i ét ad gangen og tilsæt vanilje.
  4. Fordel cremen i hullerne og sæt formen tilbage i ovnen i 15-20 min. – til cremen akkurat er stivnet. Stil formen på en rist og lad kagerne afkøle mindst 20 min., før de tages ud af formen og afkøles helt.
  5. Udsten kirsebærrene, skær dem i halve og læg dem i en gryde med 1 tsk fintrevet citronskal og 2 tsk citronsaft. Tilsæt vand, sukker og majsstivelse og kog det igennem under omrøring, til det bliver tykt og jævnt – ca. 3 min.
  6. Hæld det i en skål til afkøling. Pynt kagerne med kirsebærsovsen og stil dem koldt.