Kiksekage
SPONSORERET indhold

Mini-kiksekager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dette er mere et stykke konfekt end en kage. Den lækre mini-kiksekage passer godt til en kop stærk kaffe.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
27. feb. 2017 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 15 stk. mini-kiksekager | Total: 20 min

Ingredienser

Mini-kiksekager

 

150 g mørk chokolade

125 g usaltet smør
ca. 100 g flormelis (afhængigt af hvor sød chokoladen er)
1 dl piskefløde
evt. 2 tsk. knust kaffepulver (eller 4-5 pebermyntedråber)
grovkiks (digestivetypen)

Sådan laver du mini-kiksekager

1. Smelt stykker af chokolade med stykker af smør, flormelis, fløde og evt. kaffe i en skål over vandbad ved svag varme.

2. Tag blandingen af varmen, lad den køle lidt, og rør i massen, til den er halvstørknet. Smag til med flormelis.

3. Læg chokolademassen lagvis med kiks i en 500 ml form beklædt med bagepapir. Sæt kiksekagen i køleskab, og lad den stivne i mindst 2-3 timer. Skær kagen ud i firkanter på ca. 3x3x3 cm, og kom dem i små papirforme.