Opskrift på miniburgere med løgkompot og gorgonzola
Foto: Line Thit Klein | Miniburgere med løgkompot og gorgonzola
ALT for damerne

Opskrift på miniburgere med løgkompot og gorgonzola

Miniburgere med løgkompot og gorgonzola

Supergode, små snackburgere, som er umulige ikke at elske. Den syrligsøde løgkompot og den skarpe karakteristiske gorgonzola er en perfekt kombination.

Af Cecilie Wvensson 03.maj.2017 Mad

45 MIN.

Miniburgere til 4 personer

4 mini-burgerboller, køb dem eller find opskriften her: Mini-burgerboller

6 store rødløg
2 spsk smør
1 dl lagereddike
4 spsk sukker
2 spsk flydende honning
frisk timian.

500 g hakket oksekød
1 spsk dijonsennep
2 spsk hakkede kapers
2 spsk frisk hakket timian
3 spsk olivenolie
salt og peber.

Fyld:

1 bakke skyllet rucola
mayonnaise til at smøre med 
ca. 250 g blød gorgonzola eller anden god ”blå” ost.

Sådan laver du mini-burgere

1. Skræl løgene, halvér dem og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og svits ved svag varme et par min. Tilsæt eddike, salt og sukker.

2. Lad kompotten stå under låg i ca. tyve min ved mellemsvag varme. Tilsæt honning og timian, og lad og simre videre til løgene er bløde. Smag evt. til med salt.

SE OGSÅ: Rugfoccacia med avocado, tomat og mozarella og rød pesto

3. Rør oksekødet med de øvrige ingredienser, form små bøffer, og steg et par min. Vend bøffen og læg et stykke gorgonzola på toppen af bøffen, så den bliver smeltet.

4. Del bollerne og rist dem. Smør med god mayonnaise, læg lidt rucola, derefter den varme gorgonzola-bøf og afslutningsvis en klat løgkompot. Spis med det samme.

Prøv også grillet brød med varmrøget laks og ricotta-ost

Henter...