Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Minicheesecake med blåbær
BoligLiv

Cheesecake

Minicheesecake med blåbær

Del på

De små cheesecakes er lette at gå til og smager vidunderligt.

Af Sarah Støvring | 26.feb.2016 | Mad


Minicheesecake med blåbær

(12 mini-cheesecakes)

Bund:
250 g kiks evt. med chokolade
50 g smør
2 spsk. sukker
1½ tsk. kanel

Topping:
200 g Philadelphia smøreost
150 g sukker
¼ tsk. salt
kornene fra 1 vaniljestang
3 store æg
1 dl fløde
blåbær eller anden frugt
12 papirsforme eller
1 metalmuffinsform med plads til 12 muffins

1. Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.

2. Læg kiksene i en frysepose, og mas dem med en kagerulle, til de bliver pulveriserede. Du kan også bruge en foodprocessor.

3. Bland smeltet smør, kiksekrummerne, kanel og sukker, og pres en spiseskefuld af blandingen ned i hver af formene. Bag bundene i 5 min. i den forvarmede ovn. Sæt ovnen til 145 grader.

4. Lav toppingen ved at pisk Philadelphia i 20 sekunder. Pisk sukker, salt og vanilje i blandingen. Tilføj et æg ad gangen, og pisk efter hvert æg. Til sidst piskes fløden i blandingen. Stop med at piske, når alt er blandet sammen.

5. Fyld cheesecakeblandingen op til kanten af formen.

6. Bag kagerne i 20-25 min. Cheesecaken er fast som en budding, når den er færdig.

7. Tjek cheesecaken ofte i slutningen af bagetiden, og bag den evt. mere, hvis den er for flydende.

8. Lad kagerne køle i minimum 4 timer, inden de spises. Alternativt i køleskabet over natten.

9. Pynt kagen med frugt eller andet godt.

► SE OGSÅ: Hvid chokolade-cheesecake med friske blåbær
► SE OGSÅ: Bag en blåbærclafoutis
► SE OGSÅ: Bag med bær

Del på
Kommentarer (0)
Henter...