Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: ca. 15 min.
Frikadellerne er fryseegnede
Minifrikadeller krydret med løvstikke:
250 g hakket kalv- og svinekød
1 tsk groft salt
1 æg
2 spsk hvedemel
ca. 1½ dl mælk
1 tsk frisk løvstikke (hakket)
friskkværnet peber
smør og olie til stegning
Tilbehør:
200 g spidskål eller kinakål (tyndtsnittet)
2 tsk jomfruolivenolie
1 tsk citronsaft eller hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
1 agurk (20 tykke skiver)
Pynt:
løvstikke
20 små tandstikkere
- Rør kødet sejt med salt.
- Rør æg, mel og mælk i, og rør farsen smidig.
- Tilsæt hakket løvstikke og peber.
- Varm en pande med smør og olie.
- Form ca. 20 små frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
- Snit kålen og bland den sammen med olie og citronsaft eller eddike og krydr med salt og peber.
- Kom en skefuld kålsalat med løvstikke på en tyk skive agurk.
- Sæt en lille frikadelle på en tandstikker, og sæt den i agurkeskiven.