Minirugbrød
SPONSORERET indhold

Minirugbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag selv de små dejlige brød og brug dem i madpakken og som sunde mellemmåltider.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½-2½ time
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
(12-14 stk.)
25 g gær
½ l vand
3 spsk honning eller sirup
3 spsk hørfrø
2 tsk salt
400 g rugmel
200 g speltmel eller
hvedemel
evt. 75 g flager (rug, spelt eller havre)

  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader). Tilsæt honning eller sirup, hørfrø, salt og de to slags mel. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve 1-2 timer.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 stykker. Form dem til pølser og del hver pølse i 6-7 stykker. Pensl dem med vand og tril dem evt. i flager. Sæt dem på et par bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.
  3. Varm ovnen op til 225 grader varmluft. Sæt pladerne i ovnen, skru ned til 200 grader og bag de små rugbrød ca. 20 min.
  4. Lad dem afkøle på en rist.