Ingredienser
Arbejdstid:
45 min.
Bagetid:
15 min.
Ikke fryse-egnede
(4 minitærter)
Tærtedej:
100 g hvedemel (gerne 1/3 rugmel eller durum)
75 g smør (koldt)
½ tsk salt
1½ spsk vand (koldt)
½ tsk eddike
Fyld:
2 modne avocadoer (små tern)
1/2 grøn squash (små tern)
1 spsk citronsaft
evt. lidt hvidløg (knust)
evt. 1/2 chili (finthakket)
150 g rejer (pillede)
salt og peber
- Forbag 4 portionstærtebunde: Hak smør og mel sammen i en foodprocessor.
- Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vand og eddike – den skal ikke æltes.
- Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet i min. 1 time. Rul dejen ud, læg den i den/de ønskede forme og prik med en gaffel.
- Læg et stykke bagepapir eller stanniol på dejen og fyld op med tørrede bønner eller ris. Så undgår man, at bunden hæver op, og kanten skrider ned.
- Forbag tærtebundene ved 200 grader i 10-15 min.
- Vend avocado- og squashtern sammen med citronsaft og smag til med salt og peber og evt. hvidløg og/eller chili.
- Fordél avocadosalaten i tærteskallerne og top op med rejer.