Mississippi mudcake
SPONSORERET indhold

Mississippi mudcake

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den er mørk og chokoladefyldig - få en opskrift på en vaskeægte missisipi mudcake.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
10. apr. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer

Ingredienser

250 g blødt smør
150 g mørk chokolade, ca. 60 %
kakao
450 g sukker
2½ dl kogende vand
¾ dl kahlua el. appelsinsaft
1 spsk. neskaffepulver
250 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
2 æg
100 g hvide skumfiduser
Pynt:
80 g pekannødder el. valnødder
evt. 1 dl kokosmel
Glasur:
100 g hakket mørk chokolade,
60 % kakao
3 spsk. ahornsirup
½ dl piskefløde

  1. Kom smør, chokolade, sukker, vand, kahlua og kaffepulver i en gryde, og smelt det sammen under omrøring. Det skal ikke koge.
  2. Lad det afkøle ca. 15 min. Kom blandingen i en stor skål. Bland hvedemel, bagepulver og kakao. Sigt det i. Rør herefter æggene i. For en springform (22 cm i diameter) med bagepapir. Kom dejen i.
  3. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time på midterste ovnribbe. Hvis kagen begynder at blive mørk, så læg alufolie løst over efter ca. 45 min. af bagetiden. Fordel grofthakkede skumfiduser over kagen, og bag dem med 10 min. yderligere. De skal blive gyldne på toppen. Lad kagen køle af 30 min. i formen, inden den tages ud.
  4. Kom pekannødderne i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen ved 180 gr. i ca. 10 min. Afkøl og hak dem groft.
  5. Kom ingredienserne til glasuren i en gryde, og smelt det sammen under omrøring. Fordel glasuren over kagen med en ske. Drys pekannødder og evt. kokosmel over.