Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
¾-1 kg kalvefilet (afpudset)
salt og friskkværnet peber
15 skiver bacon
250 g skalotteløg (pillede, mindre stykker)
3-4 (500 g) pastinakker (stykker)
2 tsk hele enebær (hakkede)
2-3 laurbærblade
½ tsk rosmarin
½ liter vand (eller kalvebouillon)
Fløde-urte-sovs:
stegesky og urter (fra stegen)
1 spsk smør
1½ spsk hvedemel
2½ dl piskefløde
2 spsk blåskimmelost (f.eks. danablu)
Tilbehør:
Kartofler, grønne bønner og tyttebærsyltetøj
- Krydr kødet med salt og peber. Læg baconskiverne oven på kødet og bind kødsnor omkring. Læg kødet i et ovnfast fad på en bund af skalotteløg, pastinakker, enebær, laurbærblade og rosmarin. Hæld vand eller bouillion i fadet, så det står ca. 1/3 op ad siderne på kødet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader.
- Sovs: Rør smør og mel sammen til en smørbolle. Hæld urter og stegesky fra fadet i en blender og kør til ensartet konsistens. Hæld det i en gryde med fløde, læg smørbollen i og kog forsigtigt op. Pisk sovsen igennem med blåskimmelost. Smag den til med salt og peber.
- Hvis baconen på stegen ikke er brunet nok, kan det gøres under ovngrillen. Husk at tage kødsnoren af, så den ikke brænder.
- Skær stegen i tynde skiver og servér med kartofler, bønner, syltetøj og vildtsovs.