Morgenboller
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Morgenboller - opskrift fra Hjemmet

Morgenboller

Lav dejen inden sengetid og sæt den i køleskabet. Næste morgen kan man liste ud i køkkenet (uden at vække mor) og bage bollerne.

Af Sandra Leigh Draznin 01.maj.2012 Mad

8 stk.

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
15 g gær
4 dl koldt vand
1 dl fuldkornshvedemel
1 tsk salt
1 spsk sirup
2 dl durumhvedemel
ca. 400 g hvedemel

  1. Rør gæren ud i koldt vand og rør fuldkornshvedemel i. Tilsæt salt og sirup og de to slags mel – hold evt. lidt tilbage. Ælt dejen igennem – den skal være blød og lidt klistret. Dæk dejfadet med et låg eller plastfilm og sæt det i køleskabet natten over.
  2. Næste morgen: sæt en bradepande i bunden af ovnen og tænd på 225 grader. Tag dejen ud af køleskabet. Tag ned i dejen med en stor ske/træske og skrab den ud med en dejskraber over på en bageplade med bagepapir – som ujævne boller. Placer dem med god afstand.
  3. Sæt pladen i ovnen og kast en kop vand ned i den varme bradepande. Luk straks og bag bollerne ca. 15 min. Tag dem ud og læg dem på en bagerist.
Læs alt om Bageopskrifter
Henter...