SPONSORERET indhold
Mormors jordbær-rabarber-lagkage
10 pers.
Ingredienser
Dej:
4 æg
125 g sukker
75 g hvedemel
¼ tsk. hjortetaksalt
Creme:
2½ mælk
4 past. æggeblommer (2 bægre blommer)
½ stang vanilje
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
½ l piskefløde
Desuden:
500 g jordbær
1 dl sukker
1 portion ovnbagte rabarber, se opskrift nederst på siden.
- Pisk æggeblommer og sukker til en cremet og luftigt masse. Sigt hvedemel blandet med hjortetaksalt i. Fordel dejen i 3 smurte lagkageforme, 24 cm i diameter. Bag kagebundene ca. 6 min. ved 225 gr., til de er gyldne, og lad dem køle af.
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål, og drys overfladen med sukker. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen, men først når cremen er kold.
- Skær jordbærrene i skiver, og vend dem i en skål med sukker. Læg først en lagkagebund på et fad. Kom ¹/³ creme, jordbær og rabarber på. Gentag med de 2 andre bunde.
- Ovnbagte rabarber: 200 g rabarberstilke 4-5 spsk. sukker
- Skær 200 g rabarberstilke i skiver. Læg dem i et ovnfast fad, og drys med 4-5 spsk. sukker. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i 20- 30 min., og lad dem køle af. Du kan evt. tilsætte lidt korn fra en vaniljestang.