Mormors jordbær-rabarbertrifli
Du kan lave skønne triflier med stort set al slags frugt, men intet slår desserten, når den tilsættes sommerens sødeste og sprødeste bær.
Ingredienser
Mormors jordbær-rabarbertrifli
12 makroner
4 spsk. kirsebærvin el. sherry
Frugtkompot:
250 g rabarber
250 g jordbær
½ vaniljestang
150 g sukker
Creme:
2 æggeblommer
2½ dl sødmælk
2½ spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse
Pynt:
2 dl piskefløde og evt. frisk mynte
Sådan laver du mormors jordbær-rabarbertrifli
1. Skyl rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom rabarber, jordbær, sukker og den tomme vaniljestang op i en gryde, og lad det simre ca. 5 min. Køl det af, og fjern vaniljestangen.
2. Pisk æggeblommer, mælk, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en gryde. bring cremen til kogepunktet, mens du pisker. lad cremen boble 1 min., mens du rører i den. Kom cremen i en skål, og drys evt. lidt sukker på toppen, så cremen ikke trækker skind. Afkøl cremen.
3. Pisk fløden til skum. Knus makronerne, og kom dem i dessertglas. Dryp med kirsebærvin. læg lagvist frugtkompot, creme og flødeskum i glassene. Pynt til sidst med flødeskum og et drys knuste makroner samt evt. lidt frisk mynte.