SPONSORERET indhold
Mormors karamelrand
Ingredienser
Karamel:
200 g sukker
1 dl vand
Randen:
1½ dl sødmælk
2 dl piskefløde
korn af 1 stang vanilje
3 æg, evt. pasteuriserede
1½ spsk. sukker
Tilbehør:
flødeskum og bær
- Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved svag varme og uden at røre i det. Hæld karamellen i en metalform, som er forvarmet med varmt vand. Fordel karamellen på formens inderside. Hæld resten af karamellen op i gryden igen. Kom vandet i og kog, til det er jævnt. Afkøl karamellen, den skal bruges som sauce.
- Kog mælk, fløde og vanilje op. Rør æg og sukker sammen, uden at der piskes luft i massen. Hæld den varme mælkeblanding i æggemassen og rør det sammen. Si det ned i randformen. Dæk formen med alufolie, og stil den i en bradepande med 2 cm kogende vand. Stil det i ovnen ved 125 gr. i 1¾ time, til randen er stivnet. Afkøl karamelranden, i køleskab i ca. 4 timer og vend den ud på et fad. Server karamelranden med karamelsaucen, flødeskum og bær.