Ingredienser
Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 spsk olivenolie
2 løg (hakkede)
2-3 fed hvidløg (knuste)
1 dåse flåede, hele tomater (400 g, i tern)
3 gulerødder (fintrevne)
¼ knoldselleri (fintrevet)
1 spsk friske timianblade (eller 1½ tsk tørret)
1 glas rødvin
salt og friskkværnet peber
evt. vand
Kartoffelmos:
1 kg kartofler (melede, skrællede)
3-4 dl mælk
2 spsk smør
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
rå gulerødder (i stave)
- Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege i nogle min. under omrøring.
- Tilsæt tomattern, gulerod, selleri og timian og kog med rødvin under låg i ca. 40 min.
- Kødsovsen skal være fugtig, spæd evt. med vand. Smag til med salt og peber.
- Kartoffelmos: Kog kartoflerne i vand uden salt i ca. 20 min., til de er møre. Hæld kogevandet fra.
- Mos kartoflerne med en kartoffelpresse eller håndmikser. Pisk mælken i, så mosen får en blød og fin konsistens. Tilsæt smør og smag mosen til med salt og peber.
- Spis kartoffelmos med kødsovs og servér med gulerodsstave.