Mormors kødsovs med kartoffelmos og gulerødder
SPONSORERET indhold

Mormors kødsovs med kartoffelmos og gulerødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Man kan sagtens lære børn at spise grønsager i kødsovsen. De skal blot være fintrevne og kogt godt sammen med kød og tomat.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
15. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 spsk olivenolie
2 løg (hakkede)
2-3 fed hvidløg (knuste)
1 dåse flåede, hele tomater (400 g, i tern)
3 gulerødder (fintrevne)
¼ knoldselleri (fintrevet)
1 spsk friske timianblade (eller 1½ tsk tørret)
1 glas rødvin
salt og friskkværnet peber
evt. vand
Kartoffelmos:
1 kg kartofler (melede, skrællede)
3-4 dl mælk
2 spsk smør
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
rå gulerødder (i stave)

  1. Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege i nogle min. under omrøring.
  2. Tilsæt tomattern, gulerod, selleri og timian og kog med rødvin under låg i ca. 40 min.
  3. Kødsovsen skal være fugtig, spæd evt. med vand. Smag til med salt og peber.
  4. Kartoffelmos: Kog kartoflerne i vand uden salt i ca. 20 min., til de er møre. Hæld kogevandet fra.
  5. Mos kartoflerne med en kartoffelpresse eller håndmikser. Pisk mælken i, så mosen får en blød og fin konsistens. Tilsæt smør og smag mosen til med salt og peber.
  6. Spis kartoffelmos med kødsovs og servér med gulerodsstave.