SPONSORERET indhold
Moussaka med friske tomater
Fin middelhavsmad: masser af grønt og ikke ret meget kød. Lav den dagen inden, den skal spises, den kan lunes eller nydes kold med brød som tilbehør.
4 personer
Ingredienser
2-3 auberginer
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1 kg tomater
250 g hakket kød (lam, okse)
1 chili
olivenolie
salt, peber og 1 tsk. kanel
Låg
2½ dl græsk yoghurt
3 æg
1 dl revet parmesan
- Auberginerne vaskes, skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med lidt salt. Løg og hvidløg pilles og hakkes, og tomaterne skylles, skæres igennem på tværs og klemmes fri for alt det bløde, inden de skæres i små stykker. Frugtkødet skæres fra chilien, og den hakkes fint.
- Løg, hvidløg og chili svitses let. Halvdelen tages fra, og de hakkede tomater tilsættes. Tomatsaucen koger småt i 20 min.
- Kødet svitses i lidt olie eller i sit eget fedt. Resten af løgblandingen tilsættes sammen med salt, peber, kanel og lidt vand (eller evt. saft uden kerner fra tomaterne) og koger ca. 15 min.
- Et ovnfast fad smøres med olie og beklædes med aubergineskiver, der stikker 3-4 cm op over kanten af fadet. Læg kødsauce, aubergineskiver og tomatsaucen lagvis. Bag moussakaen ved 175 gr. i ca. 30 min.
- Pisk yoghurten sammen med æg og ost, hæld massen over det øvrige og bag moussakaen ved 175 gr. i ca. 30 min., eller til låget er stivnet.
- TIDSFORBRUG: 1TIME OG 45 MIN. HERAF ARBEJDSTID: 20 MIN.