Ingredienser
Arbejdstid:
30 min. (+ tid til at pynte)
Bagetid:
15-20 min.
Fryse-egnet uden pynt
(12-13 stk.)
150 g smør
½ dl vand
2 spsk citronsaft
3 æg
175 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk citronskal (fintrevet)
13 muffinforme i papir
Evt. fyld af ca. 100 g hindbærsyltetøj
Pynt:
Blød topping eller icing
(find opskrift i denne kogebog)
Drys:
kagekrymmel, kokosmel, friske blåbær, mynteblade, kandiserede violer, slik og måske et fødselsdagslys.
- Smelt smør og vand, tilsæt citronsaft.
- Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 5 min., til blandingen er skummende.
- Bland mel og bagepulver. Drys blandingen igennem en si og vend den i æggemassen med en skraber.
- Rør gradvist smørblandingen i.
- Fyld i 12-13 muffinforme (gerne sat i en muffinpande) og bag dem ca. 15 min. i midten af en 175 grader varm ovn.
- Stik et træspyd i, og hvis der ikke er rå dej på, er kagerne færdigbagte.
- Lad kagerne køle af på en bagerist. Fyld evt. med syltetøj (se tips her på siden). Pynt kagerne med topping, icing m.m.