Muffins med græskar og pekannødder
SPONSORERET indhold

Muffins med græskar og pekannødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lige nu er der masser af græskar og friske nødder. Prop dem i disse lækre muffins, der smager skønt til en kop varm te.

Af: Mai Knauer Foto: Columbus Leth
02. dec. 2015 | Opskrift | Hjemmet
12 muffins

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 20-25 min.
550 g græskar
90 g sukker
2 spsk. ahornsirup
Nøddeknas:
180 g pekannødder
1½ tsk. sukker
2 tsk. vaniljeekstrakt
½ tsk. kanel
375 g hvedemel
175 g brun sukker
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
30 g pekannødder
2 æg
2 tsk. vaniljeekstrakt
1 dl kærnemælk
1 dl vindruekerneolie

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skær græskarret i fine skiver, og kom dem i et ildfast fad sammen med sukker og sirup.
  3. Sæt fadet i ovnen i 8-10 min., til kødet er blødt. Mos kødet.
  4. Nøddeknas:
  5. Hak pekannødderne groft, og kom dem i en skål sammen med sukker, vaniljeekstrakt og kanel. Bland det godt.
  6. Kom mel, sukker, kanel, bagepulver og grofthakkede pekannødder i en skål, og bland det godt. Tilsæt æg, vaniljeekstrakt, kærnemælk, olie og græskarmos, og bland det godt.
  7. Kom dejen i 12 smurte muffinforme. Fyld dem kun halvt op. Kom nøddeknas på toppen, og tryk det lidt ned i dejen.
  8. Bag kagerne i ovnen i 20-25 min., og lad dem afkøle på en bagerist i et par min., inden du evt. tager dem ud af formene.