Muslingesuppe
SPONSORERET indhold

Muslingesuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Muslingesuppe er en herlig spise – og nu, hvor man dyrker muslinger på liner, bliver de mere kødfulde og indeholder mindre ”grus”, end når de skrabes fra havbunden. Følg disse fire enkle trin, og sæt nemt en fantastisk suppe på bordet.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
04. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Koge/stegetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
1½ kg blåmuslinger/linemuslinger
1-2 skalotteløg (finthakket)
25 g smør eller 2 spsk
olivenolie
½ flaske hvidvin (knap 4 dl)
persillestilke
1 laurbærblad
Endvidere:
1 porre (fintsnittet)
1 gulerod (terninger eller strimler)
100 g skrællet knoldselleri (eller 2-3 stilke bladselleri, i terninger eller strimler)
1 fennikel (terninger eller strimler)
25 g smør eller 2 spsk
olivenolie
1-2 fed hvidløg (finthakket)
1 knsp safran eller 1 tsk karry eller 2 tsk konc.
tomatpuré
2½ dl fiske- eller grønsagsbouillon
2½ dl piskefløde eller
madlavningsfløde
2 spsk hakket persille
salt og peber
Tilbehør: brød

  1. Skrub og skyl muslingerne grundigt i flere hold koldt vand, fjern ”skægget” og kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank i bordet.
  2. Sautér skalotteløgene blanke i en stor gryde med smør eller olivenolie og tilsæt vin, persillestilke og laurbærblad. Giv det et opkog og læg de rensede muslinger i gryden.
  3. Læg låg på og lad muslingerne dampe ved middelvarme, til de åbner sig – det tager 5-10 min. Tag evt. åbne muslinger op undervejs – og fortsæt så dampningen, til alle har åbnet sig. Muslinger, der ikke åbner sig efter 10 min., skal kasseres! Tag muslingerne ud af skallerne (gem evt. nogle skaller til pynt).
  4. Sautér grønsagerne blanke i en gryde med smør eller olie og tilsæt hvidløg og evt. safran, karry eller tomatpuré. Rør rundt og tilsæt den siede suppe samt bouillon. Giv det et opkog under omrøring og tilsæt fløde. Kog suppen igennem, tilsæt persille og smag til med salt og peber.
  5. Læg muslingerne i suppen og servér den i varme, dybe tallerkner med brød til.