morgenmad, mysli
Foto: Nicolai Mørk
fit living

Sund hjemmelavet mysli

God start på dagen: Lav din egen mysli

Vil du have en sund mysli uden for meget sukker? Vi har blandet gode fibre, sunde fedtstoffer, frø og kerner til lækker mysli.

Af Vibeke Lehn 14.mar.2017 Mad

30 MIN.

1 portion = 25 g mysli

1. Nøddegranola
50 g kokosolie
300 g grove havreflager
50 g groft kokosmel
100 g hasselnøddekerner
100 g grofthakkede mandler
100 g pecan − eller cashewnødder
50 g græskarkerner
50 g sesamfrø
½ dl akaciehonning
100 g tørrede tranebær eller ananas & papaja
1 spsk stødt kanel
1 knsp salt

2. Chokomysli
3 spsk kokosolie
250 g havreflager
100 g sesamfrø
150 g grofthakkede, smuttede mandler
½ dl blomsterhonning
125 g sultanas rosiner eller tørrede tranebær
75 g hakket mørk chokolade 70-85 %

3. Powermysli
3 spsk kokosolie
250 havre- og rugflager
100 g hakkede, smuttede mandler
100 g solskinskerner
100 g græskarkerner
100 g sesamfrø
50 hørfrø
3-4 spsk ahornsirup
125 g tranebær evt. et par spsk gojibær

Sådan gør du:

1. Nøddegranola
Varm kokosolien i en stor pande og rist alle gryn, flager, frø, kerner og nødder under omrøring i en stor pande. Dryp honning over, rør godt om og rist videre, til alt er gyldent. Bred myslien på en bageplade med bagepapir og lad den afkøle helt, før den blandes med de øvrige ingredienser. Opbevar i tætsluttende dåse.

2. Chokomysli
Varm kokosolien i en stor pande og rist havreflager, sesamfrø og mandler heri under omring. Dryp honningen over, rør godt om og rist videre, til det hele er smukt gyldent. Bred myslien ud på en plade med bagepapir og lad den afkøle, før den blandes med tørret frugt og chokolade. Opbevar i tætsluttende dåse.

3. Powermysli
Varm kokosolien i en stor pande og rist alle gryn, flager, frø, kerner og nødder under omrøring. Dryp sirup over, rør godt og rist videre, til alt er gyldent. Bred myslien på en bageplade med bagepapir og lad den afkøle helt, før den blandes med tørret frugt. Opbevar myslien i en tætlukket dåse. Tip! Vil du have en glutenfri mysli, kan du f.eks. bruge quinoa eller boghvede.

Henter...