Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 1 1⁄2 timer
Kødet er fryse-egnet
700-800 g svinenakkekam (uden spæk)
2-3 porrer (store stykker)
4-5 pastinakker (store stykker)
salt og peber
1 mørk øl
Linser med bacon:
2 dl grønne linser fra Puy
12 skiver lufttørret bacon (sprødstegt)
1 dl bredbladet persille (hakket)
Sådan laver du nakkekam i stegeso
- Hæld vand i stegesoen (eller andet uglaseret lerfad) mindst 15 min. Hæld vandet ud. Læg porrer og pastinakker i bunden af fadet. Læg kødet ovenpå og krydr med salt og peber. Tilsæt øllet og læg låg på.
- Sæt stegesoen i en 200 grader varm ovn. Steg ca. 45 min. Vend kødet og steg videre ca. 45 min., til kødet er mørt.
- Linser: Kog linserne i vand ca. 20 min., til de er tilpas møre. Hæld vandet fra. Bland sammen med stykker af sprød bacon og persille lige før servering.
- Anret skiver af nakkekam med grønsager, stegesky og linser med bacon og persille.