Nakkekam med linser og bacon
SPONSORERET indhold

Nakkekam med linser og bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nakkekam i stegeso er en dejlig måde at lave rustik og nærende mad på.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
21. jan. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 1 1⁄2 timer
Kødet er fryse-egnet

700-800 g svinenakkekam (uden spæk)
2-3 porrer (store stykker)
4-5 pastinakker (store stykker)
salt og peber
1 mørk øl

Linser med bacon:
2 dl grønne linser fra Puy
12 skiver lufttørret bacon (sprødstegt)
1 dl bredbladet persille (hakket)

Sådan laver du nakkekam i stegeso

  1. Hæld vand i stegesoen (eller andet uglaseret lerfad) mindst 15 min. Hæld vandet ud. Læg porrer og pastinakker i bunden af fadet. Læg kødet ovenpå og krydr med salt og peber. Tilsæt øllet og læg låg på.
  2. Sæt stegesoen i en 200 grader varm ovn. Steg ca. 45 min. Vend kødet og steg videre ca. 45 min., til kødet er mørt.
  3. Linser: Kog linserne i vand ca. 20 min., til de er tilpas møre. Hæld vandet fra. Bland sammen med stykker af sprød bacon og persille lige før servering.
  4. Anret skiver af nakkekam med grønsager, stegesky og linser med bacon og persille.

Anbefalet til dig