Opskrift på nem chili con carne
SPONSORERET indhold

Chili con carne: Nem hverdagsmad

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og lækker chili con carne, som hele familien vil elske. Server den klassiske fyldige chili på en kold dag, eller lav en stor portion, og frys ned - så har du altid lidt nem og ikke mindst sund aftensmad i fryseren. Sprød gulerodssalat og tortillachips passer godt til en hjemmelavet chili con carne - og opskriften finder du her.

Af: Lone Kjær Foto: Henrik Freek Christensen
12. aug. 2019 | Opskrift | BoligLiv
4 personer | Total: 20 min

Ingredienser

Opskriften indeholder sponsorerede links
Nem chili con carne med sprød gulerodstoppping

1 løg
2 røde chilier
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
500 g hakket oksekød 3-7 %
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure (140 g)
1 dl okse- eller kalvebouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
ca. 25 g hakket mørk chokolade
salt og peber

Tilbehør:
100 g græsk yoghurt 10 %
6 gulerødder
1 bundt bredbladet persille
tortillachips

Sådan laver du chili con carne

1. Hak løget. Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint.

2. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og kød et par minutter. Tilsæt chili, presset hvidløg og krydderier, og vend det hele godt sammen.
Steg i ca. 10 min.

3. Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad simre ved svag varme i ca. 10 min. Rør undervejs.

4. Skyl og afdryp bønnerne. Tilsæt bønner, og lad simre i yderligere ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og smag chilien til med mørk  chokolade, salt og peber.

5. Skræl gulerødderne, og skær i strimler. Hak persillen, og drys over. Server chilien med græsk yoghurt, sprøde gulerødder og tortillachips.

En støbejernsgryde fungerer på alle varmekilder og fordeler varmen jævnt på grund af den tykke flade. Find den hos KitchenOne.dk

Du kan også lave chili con carne med kylling

Hvis du hellere vil have din chili con carne med kylling, kan du nemt bytte oksekødet ud. Du skal blot bruge hakket kyllingekød i stedet. Prøv fx. denne lækre chili con kylling

Chili sin carne

Er du vegetar, eller har du bare ikke lyst til kød? Så prøv vores chili sin carne. Den har mange af de lækre elementer fra den klassiske chili con carne, men i stedet for det hakkede oksekød eller kylling, bruger du bladselleri, majs og eventuelt flere bønner. Er der andre grøntsager, som for eksempel gulerødder, du elsker i gryderetter, så kan du også bruge dem i både den klassiske chili con carne og den vegetariske udgave, chili sin carne.

Tilbehør til chili con carne

Der findes masser af forskelligt tilbehør, som du kan servere til en chili con carne. Prøv for eksempel:

  • Tortillachips
  • Guacamole
  • Salsa
  • En god salat
  • Kogte ris
  • Mexicanske madbrød eller pandekager
  • Hjemmebagt brød
  • Tomatsalat

Vil du gerne have nem aftensmad?

Du kommer hjem fra arbejde eller skole, og lysten og overskuddet til at finde på aftensmaden er lige så langsomt forsvundet i løbet af dagen. Kender du det? Så er du ikke alene. Vi er mange, der til tider gerne vil have nem og let aftensmad, når det skal gå lidt stærkt, eller når det har været en lang dag.

Hvis du laver dobbelt portion af din chili con carne, kan du nemt fryse den ene halvdel ned og på den måde have aftensmad til en anden dag. Alt du skal gøre er at tage din frosne chili con carne op af fryseren og varme den i en gryde. Det er nemt og hurtigt - og du får en lækker hjemmelavet aftensmad.

SE OGSÅ: Kalveschnitzel med det hele

SE OGSÅ: Lasagne asian style

SE OGSÅ: Chiliburger med grove pommes frites og urtemayonnaise

Anbefalet til dig