Chili con carne
Foto: Henrik Freek Christensen | Nem chili con carne med sprød gulerodstopping
BoligLiv

Opskrift på nem chili con carne

Chili con carne

Del på

En klassisk fyldig chili til en kold dag. Server med sprød gulerodssalat og tortillachips.

Af Lone Kjær | 08.sep.2016 | Mad

20 MIN.

4 personer

Opskriften indeholder sponsorerede links
Nem chili con carne med sprød gulerodstoppping

1 løg
2 røde chilier
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
500 g hakket oksekød 3-7 %
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure (140 g)
1 dl okse- eller kalvebouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
ca. 25 g hakket mørk chokolade
salt og peber

 

Tilbehør:
100 g græsk yoghurt 10 %
6 gulerødder
1 bundt bredbladet persille
tortillachips

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Type

Kategori

Sådan lave du chili con carne

1. Hak løget. Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint.
2. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og kød et par minutter. Tilsæt chili, presset hvidløg og krydderier, og vend det hele godt sammen.
Steg i ca. 10 min.
3. Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad simre ved svag varme i ca. 10 min. Rør undervejs.
4. Skyl og afdryp bønnerne. Tilsæt bønner, og lad simre i yderligere ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og smag chilien til med mørk  chokolade, salt og peber.
5. Skræl gulerødderne, og skær i strimler. Hak persillen, og drys over. Server chilien med græsk yoghurt, sprøde gulerødder og tortillachips.

En støbejernsgryde fungerer på alle varmekilder og fordeler varmen jævnt på grund af den tykke flade. Find den perfekte støbejernsgryde hos Bageren og Kokken

 

SE OGSÅ: Kalveschnitzel med det hele

SE OGSÅ: Pariser bøf anno 2013

SE OGSÅ: Chiliburger med grove pommes frites og urtemayonnaise

Del på
Kommentarer (0)