Nem chili con carne med sprød gulerodstopping

Opskrift på nem chili con carne

Chili con carne

En klassisk fyldig chili til en kold dag. Server med sprød gulerodssalat og tortillachips.

Bedømmelse
4 personer

Nem chili con carne med sprød gulerodstoppping

1 løg
2 røde chilier
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
500 g hakket oksekød 3-7 %
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure (140 g)
1 dl okse- eller kalvebouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
ca. 25 g hakket mørk chokolade
salt og peber

 

Tilbehør:
100 g græsk yoghurt 10 %
6 gulerødder
1 bundt bredbladet persille
tortillachips

Sådan lave du chili con carne

1. Hak løget. Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint.
2. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og kød et par minutter. Tilsæt chili, presset hvidløg og krydderier, og vend det hele godt sammen.
Steg i ca. 10 min.
3. Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad simre ved svag varme i ca. 10 min. Rør undervejs.
4. Skyl og afdryp bønnerne. Tilsæt bønner, og lad simre i yderligere ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og smag chilien til med mørk  chokolade, salt og peber.
5. Skræl gulerødderne, og skær i strimler. Hak persillen, og drys over. Server chilien med græsk yoghurt, sprøde gulerødder og tortillachips.

 

SE OGSÅ: Kalveschnitzel med det hele

SE OGSÅ: Pariser bøf anno 2013

SE OGSÅ: Chiliburger med grove pommes frites og urtemayonnaise

Tip

Har du tid, er der penge at spare ved at købe tørrede kidneybønner og koge dem selv.

ingredienser

16

tilberedning

ca. 20 minutter

type

Okse

specialkost

kategori

Hovedret

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok