Nem moussaka
Foto: Line Thit Klein | Nem moussaka
ALT for damerne

Opskrift på nem moussaka

Nem moussaka

Del på

En nemt og lækkert alternativ til den klassiske lasagne. Her får du opskriften på en lækker moussaka, der er nem at lave.

Af Cecilie Svensson | 19.mar.2017 | Mad

1 TIME 30 MIN.

Nem moussaka til 4 personer

1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peber
1 gul peber
1 aubergine
400 g oksekød
1 dåse grofthakkede tomater
1 tsk stødt paprika
1 spsk finthakket rosmarin
evt frisk oregano
3 mellemstore kartofler
god olivenolie

Sådan laver du moussaka

1. Snit løg og hvidløg fint og svits dem på panden i lidt olivenolie til løgene er blanke. Skær peberfrugt og aubergine i grove tern, ca. 2x2 cm, og tilsæt dem.

2. Lad grøntsagerne småstege i 4-5 min. Tilsæt kød, hakkede tomater og krydderier. Lad blandingen simre i 10-12min og smag den så til med salt og peber.

SE MERE: Blomkål og kyllingesalat med avocado og mandler

3. Skræl kartoflerne og skær de, i så tynde skiver som muligt. Smør et ildfast fad på ca. 30 x 25 cm med olie og læg et lag kartoffelskiver så hele bunden er dækket. Hæld aubergine-kødfyldet over og afslut med et lag kartoffelskiver. Dryp med olie og drys med evt med lidt tørret rosmarin.

4. Bag moussakaen ved 200 grader i ca. 45 min – 1 time, indtil kartoffeloverfladen er sprød og gylden. Lad retten hvile et kvarters tid.

5. Servér med brød og evt. en grøn salat.


Se også opskrift på Farsbrød med timian og bacon

Læs alt om moussaka nem aftensmad
Del på
Kommentarer (0)