Nem og lækker hønsesalat
Foto: Thomas Hergaard | Den færdige hønsesalat — eller rettere kyllingesalat — anrettes på brød med salatblade og pyntes evt. med sprødstegt bacon.
Hjemmet

Hønsesalat

Nem og lækker hønsesalat

Del på

Trin-for-trin guide til en nem og lækker hønsesalat.

Af Sandra Leigh Draznin 08.feb.2017 Mad

45 MIN.

Hønsesalat til 2 personer

Hønsesalat


Ikke fryse-egnet


1 kyllingebryst eller 3 kyllingeoverlår
1 økologisk citron
frisk estragon (eller timian)
3 stk. hel sort peber
¼ l hønsebouillon (vand + terning)
2 spsk mayonnaise
3-4 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt eller fromage frais)
1 tsk dijonsennep
salt og friskkværnet peber
125 g champignon (i skiver)
2 stilke blegselleri (fintsnittede)
2 forårsløg (fintsnittede)


Pynt:
sprøde salatblade
og evt. 2-3 skiver bacon


Tilbehør:
lyst brød eller rugbrød

Sådan laver du hønsesalat

 

 


1. Læg kyllinge kødet i en gryde med et par citronskiver, en kvist estragon og peberkorn. Hæld bouillon ved og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre under låg 12-15 min. Tag gryden af varmen, fjern låget og lad kødet køle af i bouillonen.  

 


2. Træk skindet af kyllinge-stykkerne og pluk kødet i aflange strimler.  

 


3. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, sennep, fint-hakket estragon, salt og peber.  

 


4. Tilsæt champignon, blegselleri, forårsløg og kyllingekød og smag til med salt og peber.  

Masser af variationer

Brug de råvarer, der er i sæson: Om sommeren er det f.eks. lækkert med halve cherrytomater og frisk basilikum og i foråret godt med fintsnittet (evt. blancheret) spidskål eller friske asparges og dild.

Hønsesalaten kan også smages til med karry eller paprika og tilsættes  andre grønsager som blancherede grønne bønner, ærter eller rodfrugter, skåret i mundrette stykker.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...