Nem og lækker hønsesalat
Foto: Thomas Hergaard | Den færdige hønsesalat — eller rettere kyllingesalat — anrettes på brød med salatblade og pyntes evt. med sprødstegt bacon.
Hjemmet

Opskrift på nem og lækker hønsesalat

Nem og lækker hønsesalat

Del på

Trin-for-trin guide til en nem og lækker hønsesalat.

Af Sandra Leigh Draznin | 08.feb.2017 | Mad

45 MIN.

Hønsesalat til 2 personer

Hønsesalat


Ikke fryse-egnet


1 kyllingebryst eller 3 kyllingeoverlår
1 økologisk citron
frisk estragon (eller timian)
3 stk. hel sort peber
¼ l hønsebouillon (vand + terning)
2 spsk mayonnaise
3-4 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt eller fromage frais)
1 tsk dijonsennep
salt og friskkværnet peber
125 g champignon (i skiver)
2 stilke blegselleri (fintsnittede)
2 forårsløg (fintsnittede)


Pynt:
sprøde salatblade
og evt. 2-3 skiver bacon


Tilbehør:
lyst brød eller rugbrød

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Type

Kategori

Sådan laver du hønsesalat

 

 


1. Læg kyllinge kødet i en gryde med et par citronskiver, en kvist estragon og peberkorn. Hæld bouillon ved og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre under låg 12-15 min. Tag gryden af varmen, fjern låget og lad kødet køle af i bouillonen.  

 


2. Træk skindet af kyllinge-stykkerne og pluk kødet i aflange strimler.  

 


3. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, sennep, fint-hakket estragon, salt og peber.  

 


4. Tilsæt champignon, blegselleri, forårsløg og kyllingekød og smag til med salt og peber.  

Del på
Kommentarer (0)