Ingredienser
Arbejdstid: ca. 35 min.
Hævetid: ca. 1 time og 30 min.
Fryse-egnede
Ingredienser:
25 g gær
3 dl vand
100 g smør (smeltet)
2 spsk sukker
ca. 500 g hvedemel
1 æg (pensling)
Drys:
hakkede mandler
Tilbehør:
smør
- Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en stor skål. Rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet, smeltet smør samt sukker.
- Rør gradvist mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt den glat og smidig. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
- Del den i to lige store dele. Tril dem ud på et meldrysset bord til to cirkler med en diameter på ca. 30 cm.
- Del hver cirkel i 6 trekanter med en kniv, som når du skærer en lagkage ud, og rul dem til horn.
- Sæt croissanterne med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 225 grader. Lad croissanterne efterhæve 30 min.
- Pensl dem med sammenpisket æg og drys med mandler. Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag ca. 15 min. Lad croissanterne køle af på en bagerist.