Nem og børnevenlig opskrift på brød
SPONSORERET indhold

Nemt brød du kan bage med ungerne

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækkert brød med som ungerne kan være med til at bage. Du kan variere dejen og putte enten revet pære, æble, gulerod eller squash i - det gør brødet ekstra saftigt.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
11. okt. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
2 brød | Total: en time, 30 min

Ingredienser

25 g gær
2½ dl lunken vand
50 g fintrevet pære eller æble eller gulerod eller squash
1 dl hørfrø eller sesamfrø eller solsikkekerner
1 tsk. salt
100 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
35 g (1 dl) havregryn eller rugflager
ca. 210 g (3½ dl) hvedemel

Pynt:
1 æg
2 spsk. birkes, havregryn, sesamfrø eller hakkede solsikkekerner.

Sådan bager du brødet

1. Kom gæren i en stor skål. Hæld vandet over, og rør med en grydeske, til gæren er helt opløst. Riv pæren på et råkostjern. Kom den revne pære i skålen med gær og vand. Tilsæt hørfrø, salt, fuldkornshvedemel, havregryn og halvdelen af hvedemelet. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad det stå tildækket 15 min. Tilsæt resten af hvedemelet. Drys lidt hvedemel ud på køkkenbordet. Tag dejen fra skålen og ud på bordet. Ælt dejen godt, det tager ca. 10 min.

2. Kom dejen tilbage i skålen. Lad dejen hæve tildækket med et rent viskestykke ca. 1 time.

3. Form to aflange brød, ca. 15 cm lange. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad brødene efterhæve ca. 30 min.

4. Varm ovnen op til 200 gr. Slå ægget ud i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Dyp en bagepensel i ægget, og pensl brødene. Skær nogle skrå snit i brødene med en kniv. Drys brødene med birkes.

5. Bag brødene ca. 30 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Lad dem afkøle på en bagerist.

Anbefalet til dig