Nyd sangerindens grønlandske favoritret
Den smukke sangerinde Nive Nielsen giver dig sin yndlingsopskrift fra Grønland, hvor hun kommer fra.
Ingredienser
Lammekølle
Hvidløgsfed
Salt og peber
Friske krydderurter
Sådan laver du lammekølle
Først ridser du lammekøllen og sætter hvidløgsfedene ind i de ridser, du har lavet. Gnid med salt og peber og læg rigeligt med friske krydderurter ved. Giv lammekøllen en halv time ved 200 grader i en forvarmet ovn, og hæld derefter lidt kogende vand i bunden af fadet og sæt det tilbage i ovnen. Nu skal de gode sager hygge sig en time i ovnen på 175 grader eventuelt længere, det kommer an på, hvor stor lammekøllen er.
Prøv også hjemmelavede burger
Nive Nielsen
- Min yndlingsopskrift er noget af det mest normale og nemme mad, man overhovedet kan opdrive i Grønland. Men ikke desto mindre fantastisk, siger 33-årige Nive Nielsen, der er singer-songwriter og netop har fået sit album ”Nive Sings” udgivet i Danmark.
Den smukke sangerinde elsker kød, og frisk fisk, som man får masser af på Grønland.
- Det er en grønlandsk lammekølle, med salt, peber og masser af hvidløgsfed, og de krydderurter man nu har lyst til at putte på f.eks. rosmarin eller timian.