SPONSORERET indhold
Nøddefragilité med kaffe
12 stk.
Ingredienser
100 g hasselnødder
4 æggehvider
175 g flormelis
1 spsk. hvedemel
Creme:
1½ spsk. nescafépulver
2 spsk. kogende vand
100 g flormelis
100 g blødt smør
1 past. æggeblomme
¼ l piskefløde
Pynt:
sigtet kakaopulver
evt. lidt flødeskum
friske hindbær
citronmelisse
- Kom nødderne i en bradepande, og rist dem 8-10 min. i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Kom dem i et rent viskestykke, og gnub hinderne af så godt som muligt. Hak nødderne fint.
- Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af flormelissen i. Vend resten af flormelissen samt hvedemel og nødder i. Hæld dejen ud i en bradepande foret med bagepapir og smurt med smør ca. 40 x 35 cm. Bag bunden ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl, og skær forsigtigt bunden i 3 ens stykker.
- Opløs kaffepulveret i vandet, og afkøl det. Rør flormelis og smør sammen. Pisk æggeblommen i. Pisk fløden til skum, og vend kaffen i. Rør smørcremen i.
- Fordel cremen mellem de 3 kagestykker. Stil kagen tildækket i køleskab 3-4 timer. Skær kagen i 10-12 tern. Pynt med sigtet kakaopulver og evt. lidt flødeskum, friske hindbær og citronmelisse.