Nødderuder
SPONSORERET indhold

Nødderuder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kagerne er nemme og hurtige. De bages i en lille bradepande og skæres ud i ruder.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
22. nov. 2011 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 24 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 35 min.
Dej:
100 g smør
50 g rørsukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
175 g hvedemel
1 knsp salt
Fyld:
2 æg
100 g farin
3 spsk hvedemel
1/2 tsk st. kanel
1/2 tsk st. kardemomme
1/2 tsk st. muskatblomme
1/2 tsk bagepulver
1 knsp salt
125 g hakkede nødder
75 g kokosmel
2 tsk fintrevet limeskal
Pynt:
100 g mørk chokolade
2 tsk smør eller olie

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker cremet og pisk æg og vanilje i.
  2. Tilsæt mel og salt og tryk dejen ud i en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir. Sæt den i ovnen 15 min.
  3. Pisk æg og farin sammen. Bland mel, krydderier og bagepulver og rør det i æggemassen sammen med nødder, kokos og limeskal.
  4. Fordel det over den bagte kage og bag yderligere 20 min.
  5. Stil kagen til afkøling på en bagerist.
  6. Smelt hakket chokolade og smør eller olie i en skål over vandbad og smør det ud over kagen.
  7. Lad det stivne. Del så kagen i ca. 24 ruder eller firkanter. Opbevares i kagedåse.