Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 35 min.
Dej:
100 g smør
50 g rørsukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
175 g hvedemel
1 knsp salt
Fyld:
2 æg
100 g farin
3 spsk hvedemel
1/2 tsk st. kanel
1/2 tsk st. kardemomme
1/2 tsk st. muskatblomme
1/2 tsk bagepulver
1 knsp salt
125 g hakkede nødder
75 g kokosmel
2 tsk fintrevet limeskal
Pynt:
100 g mørk chokolade
2 tsk smør eller olie
- Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker cremet og pisk æg og vanilje i.
- Tilsæt mel og salt og tryk dejen ud i en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir. Sæt den i ovnen 15 min.
- Pisk æg og farin sammen. Bland mel, krydderier og bagepulver og rør det i æggemassen sammen med nødder, kokos og limeskal.
- Fordel det over den bagte kage og bag yderligere 20 min.
- Stil kagen til afkøling på en bagerist.
- Smelt hakket chokolade og smør eller olie i en skål over vandbad og smør det ud over kagen.
- Lad det stivne. Del så kagen i ca. 24 ruder eller firkanter. Opbevares i kagedåse.