Nøddesnegle
SPONSORERET indhold

Nøddesnegle

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Jutta Rømert Foto: Thomas Hergaard
21. okt. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
1 time
Hviletid, dej i alt:
3-4 timer
Bagetid:
8-10 min.
(ca. 125 stk.)
350 g mel (ca. 6 dl)
200 g smør
75 g sukker (knap 1 dl)
2 æggeblommer
Fyld:
100 g nødder
2 æggehvider
150 g sukker (knap 2 dl)

  1. Smuldr smørret i melet.
  2. Tilsæt sukker og saml dejen med æggeblommerne.
  3. Læg dejen koldt 1/2-1 time.
  4. Rør fyldet af finthakkede nødder, æggehvider og sukker sammen.
  5. Del dejen i 2-3 stykker og rul dem ud til aflange stykker ca. 20x30 cm.
  6. Smør fyldet ud over dejen og rul dejen sammen som en roulade.
  7. Læg dejrullerne koldt 2-3 timer eller natten over.
  8. Skær dejen i skiver.
  9. Læg dejskiverne på bagepapir på bageplade. Bag kagerne 8-10 min. ved 200 grader midt i ovnen.