Nordisk pølseret
Foto: Henrik Freek Christensen og Anders Schønnemann | Ditte Ingemanns nordiske pølseret.
fit living

Opskrift på nordisk pølseret

Nordisk pølseret

Del på

Lækker pølseret med et rustikt og nordisk touch.

Af Ditte Ingenmann 06.jan.2017 Mad

Nordisk pølseret til 2 personer

Nordisk pølseret

3 økologiske frankfurtere, f.eks. med ramsløg
3 pastinakker
½ knoldselleri
1 rødløg
1 spsk rapsolie
1 tsk paprika
2 spsk tomatpuré
1,5 dl piskefløde
1,5 dl mælk
2 spsk ketchup
salt og peber


Pynt:
Forårsløg og timian

Sådan laver du nordisk pølseret

1. Skræl og skær pastinakker og selleri i mindre stykker. Skær pølserne ud i skiver på 0,5-1 cm. Pil og hak løget. Varm en smule olie op i en pande og svits løget i ca. 1 min.

 

2. Tilsæt paprika, pølser, pastinak og selleri og lad det svitse med i ca. 5 min, indtil det hele bliver gyldent. Skru ned til jævn varme og tilsæt tomatpuré, fløde, mælk og ketchup og vend det hele godt sammen. Lad retten simre i ca. 30 min., eller til rodfrugterne er møre. Smag til med salt og peber.

 

3. Server retten med finthakket forårsløg, frisk timian og en sprød salat til.

Find flere tips til nem aftensmad

 

THE FOOD CLUB: Minder fra barndommen 

Ditte Ingemanns blog afspejler hendes kærlighedsforhold til gode råvarer og smag, kreativitet og æstetik.

 

Derfor elsker jeg retten:
En ret fra min barndom, som jeg stadig er vild med. Jeg har dog lavet den en smule om, så den nu har fået et mere rustikt og nordisk touch.

 

3 sunde tips til vinter:


1. En god vitaminbooster er friskpresset juice af rødbede, ingefær, æble og gulerod.


2. Når kulden nærmer sig, er min bedste ven ingefær-te, som er revet ingefær, limesaft og honning overhældt med kogende vand.


3. Jeg sørger for at tanke op på C-vitamin ved at spise mange appelsiner og på den måde styrke kroppens immunforsvar.

Tip

Det er vigtigt, at retten indeholder gode råvarer, især pølserne, så brug gerne økologiske pølser

Del på
Kommentarer (0)
Henter...