Opskrift på Mette Blomsterbergs nougatkræs
SPONSORERET indhold

Opskrift på Blomsterbergs nougatkræs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mette Blomsterbergs nougatkræs er en sød mundfuld, som er en herlig mellemting mellem en kage med kransekageagtig konsistens og et stykke konfekt.

Af: Mette Blomsterberg Foto: John Bendtsen
01. dec. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Ca. 15 stk.

Ingredienser

Mette Blomsterbergs nougatkræs

40 g æggehvide
50 g sukker
150 g ren rå marcipan
50 g abrikosmarmelade
150 g god nougat 40%, gerne Valrhona
evt. lidt bladguld til pynt.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs nougatkræs

  1. Æggehvider og sukker røres sammen og trækker en halv time, så sukkeret opløses let. Sukker-hviderne æltes lidt ad gangen ind i marcipanen – brug hænderne. 
  2. Kransekagemassen kommes i en stofsprøjtepose med en kruset tyl og sprøjtes ud i flade kager, diam. 3 cm, på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  3. Bages gyldne ved 200 grader ca. 7-8 minutter. Afkøles helt i køleskab.
  4. På toppen af kransekagerne lægges en anelse abrikosmarmelade midtpå – det skal fungere som lim for nougaten: 
  5. Skær nougaten i 15 lige store kvadratiske skiver. Hver skive lægges oven på marmeladen med et let tryk.
  6. Pynt evt. med bladguld el. lign. Opbevares tildækket i køleskab.

SE OGSÅ: Blomsterbergs passionstrøfler

SE OGSÅ: Blomsterbergs pistaciekugler