Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 3 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
75 g glasnudler
½ agurk
½ tsk salt
Dressing:
3 spsk risvineddike (eller æblevineddike)
3 spsk mirin (japansk sød risvin) (eller sød sherry)
2 spsk tamari (eller sojasauce)
evt. frisk chili
150 g rejer
1 rød peberfrugt (fintsnittet)
- Kog nudlerne efter pakkens anvisning, hæld dem på et dørslag og skyl dem i koldt vand.
- Vask agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Skær den i tynde skiver på skrå, drys dem med salt og lad dem trække 5 min. Hæld dem på en sigte.
- Rør vineddike, vin og tamari/soja sammen og tilsæt evt. finthakket chili (uden frø og mellemvægge).
- Vend nudlerne sammen med lidt af dressingen og anret i 2 skåle. Drys med agurk, rejer og peberfrugt og dryp resten af dressingen over.
- Server som frokostret eller et let aftensmåltid.