Oksefilet med marinerede løg og gratineret kartoffel
SPONSORERET indhold

Oksefilet med marinerede løg og gratineret kartoffel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

 Intet nytår uden rød kød. Her oksefilet med marinerede løg.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
21. dec. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4-5

Ingredienser

ca. 1,4 kg oksefilet
olivenolie og lidt smør til stegning
3 spsk plukket timian
2 fed finthakket hvidløg
salt og peber
700 g små rødløg
olivenolie
salt, peber
rosmarin
½ dl balsamicoeddike
1 spsk honning
lidt finthakket chili
1½ dl rødvin
6 dl oksebouillon eller fond
2 kviste timian
6-8 sorte peberkorn
1 dl piskefløde
jævning af saucen
lidt ekstra rødvin
4 bagekartofler
1 pastinak
1 dl vand fra kogningen
50 g smør
salt, peber og revet muskat
2½ dl cremefraiche
2 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
75 g revet ost.
Ekstra tilbehør: bønnesalat eller en grøn salat

Sådan gør du:

Rids fedtet på kødet på kryds og tværs med en skrap kniv.Brun kødet godt på alle sider på en pande med olivenolie og lidt smør. Tag kødet af panden og placer det i et ovnfast fad og krydr med timian, hvidløg, salt og peber. Steg kødet 40 min ved 185 grader og lad det trække 10-15 min før udskæring.

Skræl kartofler og pastinak. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i vand med salt. Mos kartofler og pastinak og rør det sammen med vand og smør og krydr med salt, peber og lidt revet muskat. Kom mosen i små porcelænsforme som tåler at komme i ovnen eller 1 stor skål. Rør cremefraiche sammen med salt, peber, æggeblomme, dijonsennep og revet ost og kom det oven på mosen. Bag det 25-30 min til mosen er gennemvarm og toppen gratineret og gylden.

Pil og halver løgene – kom dem i et ovnfast fad og vend dem sammen med olivenolie, salt, peber og rosmarin. Bag løgene ca. 40 min ved 185 grader til de er møre og lækre. Kom balsamico, honning og chili i en gryde. Bring det til kogepunktet og tilsæt de bagte løg og lad dem simre stille og roligt 3-4 min. Tag løgene op og placer dem på et fad. Hvis der er mere balsamico i gryden hældes det over løgene.

Kom rødvin i gryden, og kog det ind til ¼ del af mængden. Tilsæt oksebouillon eller fond, timian og sort peber, og lad det koge ca. 15 min. Tilsæt stegesky fra oksefileten og lidt piskefløde og kog saucen til den har god smag. Sigt saucen og jævn evt. saucen lidt maizena, kog den godt igennem og tilsmag evt med lidt ekstra rødvin.

Prøv også jomfruhummersalat

Få mere inspirationt til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/