Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 2½ timer
Fryse-egnet
ca. 1½ kg oksetykkam
1 spsk smør + 1 spsk olie
salt og friskkværnet
peber
½ liter rødvin
2 laurbærblade
2 tsk sorte peberkorn
250 g skalotteløg (små, pillede)
500 g pastinakker (skiver)
evt. jævning
Tilbehør: kartoffelmos (evt. kogt med knoldselleri)
Drys: bredbladet persille (hakket)
- Brun kødet i en stegegryde i smør og olie. Krydr med salt og peber og tilsæt rødvin, laurbærblade og peberkorn. Lad kødet småstege under låg i 2-2½ timer, til kødet er mørt.
- Tilsæt løg og pastinakker de sidste 30 min. af kogetiden. Tag kødet op og skær det i skiver på tværs af kødfibrene. Jævn evt. sovsen og smag den til med salt og peber.
- Servér kødet med grønsager, sovs og kartoffelmos, og drys med persille.