Opskrift på oksekød, syltet løg og tomat
SPONSORERET indhold

Oksekød, syltet løg og tomat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kød skal der til.I små mundrette stykker så du også kan konversere.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
04. mar. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
9

Ingredienser

ca. 20 stk.

10 cherrytomater
3 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
bladene af 1 kvist timian
2-3 spsk balsamico
1 spsk rørsukker

2 stykker entrecôte eller anden god bøf
olivenolie og lidt smør til stegning
salt og peber

75-100 g sorte oliven
½ fed finthakket hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 spsk finthakket, bredbladet persille
4-5 skiver focaccia-brød
lidt persille til at drysse over kødet

Sådan laver du oksekød

Syltede løg: Halvér tomaterne, og pil og snit skalotteløg i tynde skiver. Steg skalotteløg møre i en gryde med lidt olivenolie ved svag varme. Tilsæt hvidløg, timian, balsamico og rørsukker og lad det simre 4-5 minutter. Tilsæt tomaterne og lad dem varme sammen med løgene 1-2 minutter. Tag det af varmen og afkøl.

Steg oksekødet medium på en pande, ca. 3 min på hver side og krydr med salt og peber. Lad bøfferne trække og afkøle lidt og skær efterfølgende kødet i skiver. 

Udsten og hak de sorte oliven og bland dem med hvidløg, olivenolie, salt, peber og persille.

Skær brødet i ca. 20 små firkanter og anret hvert brød med lidt olivenblanding, syltede løg, oksekød og drys med lidt snittet, bredbladet persille.