Opskrift på oksekød, syltet løg og tomat
Foto: Line Thit Klein | Oksekød, syltet løg og tomat
ALT for damerne

Opskrift på oksekød, syltet løg og tomat

Oksekød, syltet løg og tomat

Del på

Kød skal der til.I små mundrette stykker så du også kan konversere.

Af Pernille Skjødt 04.mar.2012 Mad

9

ca. 20 stk.

10 cherrytomater
3 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
bladene af 1 kvist timian
2-3 spsk balsamico
1 spsk rørsukker

2 stykker entrecôte eller anden god bøf
olivenolie og lidt smør til stegning
salt og peber

75-100 g sorte oliven
½ fed finthakket hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 spsk finthakket, bredbladet persille
4-5 skiver focaccia-brød
lidt persille til at drysse over kødet

Sådan laver du oksekød

Syltede løg: Halvér tomaterne, og pil og snit skalotteløg i tynde skiver. Steg skalotteløg møre i en gryde med lidt olivenolie ved svag varme. Tilsæt hvidløg, timian, balsamico og rørsukker og lad det simre 4-5 minutter. Tilsæt tomaterne og lad dem varme sammen med løgene 1-2 minutter. Tag det af varmen og afkøl.

Steg oksekødet medium på en pande, ca. 3 min på hver side og krydr med salt og peber. Lad bøfferne trække og afkøle lidt og skær efterfølgende kødet i skiver.

Udsten og hak de sorte oliven og bland dem med hvidløg, olivenolie, salt, peber og persille.

Skær brødet i ca. 20 små firkanter og anret hvert brød med lidt olivenblanding, syltede løg, oksekød og drys med lidt snittet, bredbladet persille.

Læs alt om hapser tapas snack appetizer
Del på
Kommentarer (0)
Henter...