Ølandspizza
SPONSORERET indhold

Ølandspizza

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv en pizza, der er både sund og nærende.

Af: Birdie Bjerregaard og Louise Bruun
02. jan. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2-3

Ingredienser

Dej:
Ca. 2 dl vand
25 g gær
½ tsk salt
½ tsk honning
250 g ølandshvedemel

Tomatsauce (kan også bruges som sauce til ris eller quinoa):
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
500 g små cherrytomater
1 tsk agavesirup/ahornsirup
1 tsk citronsaft
1 tsk havsalt
2 spsk oregano
2 spsk timian
125 g mozzarella
2 kviste frisk timian
2 stængler frisk oregano

Sådan gør du

Kom vand, gær og salt i en skål, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt honning og mel, og rør. Ælt godt, og tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret. Form dejen til 8 små boller. Tryk hver bolle ud til runde, flade brød på størrelse med din pande. Steg hvert fladbrød på en varm, tør pande i ca. 1 min på hver side. Pil og hak løg og hvidløg fint, og sauter dem i en gryde med olivenolien i få min. Hak tomaterne (gem lidt til pynt), og kom dem i gryden. Lad simre, til tomaterne falder sammen. Tilsæt agavesirup, citronsaft og salt, og rør rundt. Kom oregano og timian i gryden, og blend saucen, til konsistensen er jævn. Kom 4 spsk tomatsauce på et fladbrød. Riv mozzarellaen i stykker, og læg oven på tomatsaucen. Pynt med frisk timian, oregano, havsalt og halverede tomater. Bag pizzaen i ovnen ved 200 grader, til osten tager farve, ca. 20 minutter.

ca. 290 kcal

PRØV OGSÅ: Linsesuppe med græskar