Ølbriocher med ost
SPONSORERET indhold

Ølbriocher med ost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Server disse ølbriocher med et par gode oste f.eks. en rødkitost og en brie.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. aug. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
20 stk.

Ingredienser

25 g gær
1 dl lunkent vand
1½ dl øl, f.eks. porter
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
100 g smør
150 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
ca. 550 g hvedemel
porter til pensling
20 muffinforme og
20 g smeltet smør pensling

  1. Udrør gæren i vandet. Kom porter, æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i en blanding af fuldkornsspeltmel og hvedemel. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen let sammen. Stil dejen til hævning ca. 1 time.
  2. Del dejen i 12-14 boller og 12-14 små kugler. Læg bollerne i smurte muffinforme. Lav en fordybning i de store dejkugler med fingrene. Læg de små dejkugler ned over. Efterhæv briocherne ca. 15 min.
  3. Pensl briocherne med øl. Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.