nemme fiskefrikadeller
SPONSORERET indhold

Oldschool fiskefrikadeller med tatarsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den fars, du kan købe i supermarkeder og hos nogle fiskehandlere, er ofte fuld af mel og andet stivelse, så det er både sundere og mere smagsfuldt at lave sin egen. Vælg en lys torskefisk – om det er sej, torsk, kuller eller noget helt femte, er helt op til dig. Server med kartofler eller rugbrød og en stor salat.

Af: Louise Lorang Foto: Anders Schønnemann
19. apr. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
3-4 personer | Total: 45 min

Ingredienser

Fiskefrikadeller:

500 g lyssej, torsk eller anden lys fisk, uden skind og ben
lidt salt
½ løg
2 spsk mel
3-4 spsk fløde
1 stort æg
olie til stegning

 

Tartarsauce:
1½ dl tyk yoghurt
2 spsk mayonnaise
1½ spsk ketchup
2 spsk citronsaft
1 spsk purløg, finthakket
5-6 cornichoner, finthak-kede
2 spsk kapers, hakkede
10-15 dråber tabasco

 

Desuden:
karse
salat
citronbåde

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:

1. Kom fisk, salt og løg i en foodprocessor, og hak, til farsen er samlet, men stadig lidt grov. Kom mel og fløde i, og hak igen.

2. Tilsæt til sidst ægget, og blend kort tid, til farsen akkurat er samlet (eller hak det hele i hånden, og rør med æg, mel og fløde). 

3. Form farsen til fiskefrikadeller og steg dem i olie på en varm pande.

 

Tartarsauce: Rør yoghurt, mayonnaise, ketchup, citronsaft, purløg, cornichoner og kapers sammen, og smag til med tabasco og salt.

 

Server fiskefrikadellerne toppet med lidt karse og med salat, citronbåde, tartarsauce og eventuelt rugbrød eller kartofler til.

 

TIP: En bunke ­dampede grøntsager er virkelig lækkert til denne ret.