Ingredienser
600-700 g kalvebov eller tykkam i tern a ca. 3x3 cm
3 spsk. hvedemel
salt, peber
25 g smør
4 gulerødder
2 porrer
250 g champignon
3 dl julebryg
2 dl vand
3 spsk. tomatkoncentrat
salt, peber
1 dl hakket persille
4 kviste timian
1-2 laurbærblade
Tilbehør:
Kartoffelmos
Blandet salat f.eks. med rødkål, dampede grønne bønner og appelsin
- Vend kødet i hvedemel med salt og peber. Smelt smørret, til det bliver gyldent og er bruset af i en stegegryde, og brun kødet. Skær gulerødder og porrer i skiver. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Kom grønsagerne i gryden, og svits dem med et par min. Kom øl, vand, tomatkoncentrat, salt, peber, persille, timian og laurbærblad i gryden.
- Bring gryden i kog. Lad retten småkoge ca. 1 time, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.