Ølmarineret svinebryst med spidskål og bagte kartofler
SPONSORERET indhold

Ølmarineret svinebryst med spidskål og bagte kartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv at marinere svinekødet i en god mørk øl...

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
27. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: ca. 1 time og 15 min.
Marineringstid: 10-15 timer
Ikke fryse-egnet
800 g -1 kg svinebryst i skiver (svinebryst uden svær, evt. med ben)
Ølmarinade:
1 dl mørk øl (f.eks. stout)
1 dl koncentreret tomatpuré
3 spsk dijonsennep
3 spsk brun farin
1lille rød chili (finthakket)
1 spsk frisk ingefær (revet)
2 spsk groft salt
750 g nye kartofler
Spidskåls-salat:
1 lille spidskål (fintsnittet, uden stok)
200 g cremefraiche (18 %)
2 spsk løg (fintrevet)
100 g majskerner
salt og friskkværnet peber

  1. Skær kødet ud i stykker. Bland alle ingredienserne til ølmarinaden og vend kødet heri. Lad det marinere i 10-15 timer. 
  2. Læg kødet på sølvpapir i en bradepande og steg i ovnen i 1 time ved 175 grader. Skru ovnen op til 225 grader og steg videre i ca. 15 min., til kødet er mørt og gyldent.
  3. Skrub kartoflerne og pak dem i 4 pakker i sølvpapir. Bag dem i ca. 50 min. på en bageplade i bunden af ovnen. Stik med en kniv og mærk, om de er møre.
  4. Bland spidskål med cremefraiche, løg og majs og smag til med salt og peber. Servér svinebryst med kartofler og spidskålsalat.