Omvendt pæretærte
SPONSORERET indhold

Omvendt pæretærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn pæretærte med karamel - server tærten med vaniljeis, som en ekstra prik over i'et!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
01. okt. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 tærte til 8-10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Marcipandej:
150 g hvedemel
1⁄4 tsk salt
75 g marcipan
75 g koldt smør
1-2 spsk mælk eller vand
1 kg pærer
100 g sukker
evt. kanel og kardemomme

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud, så den passer til en stegepande, der kan gå i ovnen.
  2. Skræl pærerne og skær dem i kvarter uden kernehus. Smelt sukker til gylden karamel på panden og tilsæt evt. krydderier. Læg pærestykkerne tæt i karamellen og lad dem simre et par min.
  3. Læg dejen over frugten og stik den ned langs kanten hele vejen rundt. Sæt panden i ovnen, til dejen er gennembagt – ca. 20 min. Tag panden ud af ovnen og lad den afkøle 3-5 min.
  4. Vend forsigtigt tærten ud på et fad – brug grillhandsker pga. den varme karamel. Servér tærten lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.