SPONSORERET indhold
Orange-chokoladekage med friske bær
Den tætte chokoladekage har fået et tvist af appelsin, der gør smagen frisk, mens du er i chokoladehimmelen.
7
Ingredienser
Til ca. 12 stykker kage
4 æg
375 g fint rørsukker
150 g mørk chokolade
250 g smør
150 g hvedemel
2 tsk revet appelsinskal
350 g mørk chokolade
5 dl piskefløde
lidt cointreau efter smag og behag
friske bær, f.eks. hindbær og blåbær eller blommer skåret i mindre stykker.
Sådan laver du orange-chokoladekage:
- Pisk æg og rørsukker sammen til det bliver hvidt og luftigt.
- Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Vend den smeltede chokolade-smørblanding sammen med æggemassen.
- Sigt melet i dejen og vend det heri sammen med revet appelsinskal.
- Beklæd en form eller ovnfast fad af ca. 20x24 cm med bagepapir, hæld dejen heri og bag kagen ca. 40 min ved 175 grader.
- Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en urtekniv eller lign ned i midten af kagen. Hvis dejen slipper og ikke hænger ved, så er kagen færdig.
- Afkøl kagen.
- Hak chokoladen fint. Kom fløde og chokolade i en gryde og opvarm det forsigtigt. Tag gryden af varmen og rør det sammen til den jævn chokolademasse. Smag til med cointreau.
- Hæld chokolade-massen på den afkølede chokoladekage og sæt kagen i køleskabet ca. 3 timer til chokolade-ganachen er stivnet.
- Skær stykker af kagen og server kagen med friske bær eller frugt og evt. en kugle vaniljeis eller creme fraiche.
Prøv også: Entrecote med stuvede kantareller og rucola