Ossobuco med rodfrugter og kartoffelmos med ost
SPONSORERET indhold

Ossobuco med rodfrugter og kartoffelmos med ost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne ossobuco indeholder bl.a. rodfrugter, gulerødder, knoldselleri og kartoffelmos. Velbekomme!

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
23. feb. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 45 min.
Stege-/kogetid: ca. 2 timer

4 ossobuco (tykke skiver kalveskank med marvben)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
salt og friskkværnet peber
4 spsk. hvedemel
4 løg
½ knoldselleri
6-7 gulerødder
2 laurbærblad
½ flaske tør hvidvin (og evt. vand)

Kartoffelmos:
1 kg kartofler (melede)
ca. 3 dl mælk
25 g smør
150 g fast komælksost

Drys: hakket bredbladet persille

  1. Skær et par snit i kanten af ossobuco’erne i den tykke sene rundt om kødet, så det ikke vender opad under stegningen. Dup kødet med køkkenrulle.
  2. Brun kødet på begge sider i gyldent olie og smør. Krydr med salt og peber, og drys med mel.
  3. Læg både af løg, stykker af selleri og gulerod i bunden af et ovnfast fad sammen med laurbærblade.
  4. Læg kødet ovenpå, og tilsæt hvidvin og evt. vand op til kødet.
  5. Dæk fadet til, sæt det i ovnen, og tænd den på 175 grader. Dampsteg i ca. 1½-2 timer, til kødet er mørt, og vend det, når det er halvt færdigstegt. 
  6. Kartoffelmos med ost: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i ca. 20 min. i usaltet vand. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne med en purépresse eller et piskeris.
  7. Varm mosen igennem i gryden med mælk til passende konsistens. Tilsæt smørklatter og terninger af ost. Smag mosen til med salt og peber.
  8. Servér ossobuco’er med rodfrugter i hvidvin, et drys persille og kartoffelmos med ost.

Anbefalet til dig