Ost med hjemmebagte krydderurtekiks
SPONSORERET indhold

Ost med hjemmebagte krydderurtekiks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
18. maj. 2012 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 40 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
100 g hvedemel
50 g durumhvedemel
3 spsk hakkede krydderurter
(f.eks. rosmarin, timian, oregano, basilikum)
½ tsk fintrevet citronskal
½ tsk salt
friskkværnet peber
50 g koldt smør
1 æg
Endvidere: 2-3 gode oste, 2-3 pærer eller 1-2 bdt radiser

  1. Bland de to slags mel sammen med hakkede krydderurter, fintrevet citronskal, salt og peber. Hak det kolde smør i, til det bliver en grynet masse. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg. Form dejen til en tyk pølse, pak den ind i film og sæt den i køleskabet min. 2 timer.
  2. Skær dejpølsen i tynde skiver og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i 8-10 min.
  3. Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en kagedåse. Server ostene med krydderurtekiks, friske pærer eller radiser.