Ingredienser
Arbejdstid: ca. 40 min.
Stege/kogetid: ca. 25 min.
Kødet er fryse-egnet
500 g spinat (eller 3-4 kugler frossen spinat)
2-3 tsk groft salt og friskkværnet peber
2 knivspids friskrevet muskatnød
8-12 fiskefileter (uden skind)
Ostesovs:
25 g smør
30 g mel
ca. 5 dl mælk
ca. 75 g mild ost (revet)
Tilbehør: tomatbåde og kartofler
- Kog renset spinat i letsaltet vand i ca. 1 minut og lad vandet løbe fra. Er spinaten frossen, skal den overskydende vand knuges ud.
- Fordel spinaten i bunden af et ovnfast fad og krydr med salt, peber og muskatnød. Rul fiske- fileterne sammen og læg dem ovenpå spinaten.
- Ostesovs:
Smelt smør i en gryde, drys melet i og lad det opsuge smørret. Pisk mælken i og kog under omrøring i 3-4 min. ved svag varme. - Drys halvdelen af osten i sovsen, hæld den over fisken og spinaten og slut af med den sidste ost. Bag retten i ca. 15 min. i en 200 grader varm ovn.
- Anret den ovnbagte fisk med tomater og kogte kartofler og servér.