Ovnbagt fisk med hollandaise og grønsager
SPONSORERET indhold

Ovnbagt fisk med hollandaise og grønsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker bagt hvid fisk med citron-hollandaise og rosenkål.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
15. jan. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bage/kogetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
600 g hvid fisk i filet (torsk eller sej)
salt og friskkværnet hvid peber
250 g rosenkål (pillede, halve)
5-6 gulerødder (stave)
Citron-hollandaise:
150 g smør (smeltet, evt. klaret, se tip nederst)
3 friske æggeblommer
2-3 spsk citronsaft
lidt salt
Tilbehør:
Aspargeskartofler og citronbåde

  1. Skær fisken ud i fire stykker og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag fisken i en 200 grader varm ovn ca. 15 min., til den er hvid og gennemvarm.
  2. Kog rosenkål og gulerødder i letsaltet vand 4-5 min., til de er tilpas møre. Lad vandet løbe af i et dørslag.
  3. Citron-hollandaise: Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål over et kogende vandbad. Er man hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset.
  4. Pisk kraftigt, til æggemassen er tyk og cremet. Tag gryden fra varmen. Hæld det smeltede smør i æggemassen under piskning. Først dråbe på dråbe og derefter i en tynd stråle. Sovsen må ikke blive mere end 70 grader varm, da den så kan skille. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Sovsen skal serveres, mens den er varm og frisklavet, men den kan holdes varm i et lunt vandbad.
  6. Anret fisken med grønsager, kogte kartofler, hollandaise og citronbåde.