Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner
SPONSORERET indhold

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Laks med cremet hollandaisesovs er en ægte klassiker.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
18. feb. 2020 | Opskrift | Hjemmet
Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner til 4 personer | Total: en time

Ingredienser

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

Arbejdstid: 40 min.
Koge/bagetid: ca. 20 min.
Kødet er fryse-egnet


ca. 750 g laks (i filet med skind eller 4 laksekoteletter)


Hollandaisesovs:
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
1 dl hvidvin
150 g smør (smeltet)
salt og friskkværnet hvid peber


Tilbehør:

grønne bønner, kogte skrubbede kartofler og citronbåde

1. Krydr laksen med salt og peber på kødsiden, og læg den med skindsiden opad på bagepapir i et ovnfast fad. Bag fisken i ca. 20 min. ved 150 grader, til den er fast.

Sovs:
1. Pisk æggeblommer med hvidvin i en skål over vandbad. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet. Tag gryden fra varmen, og hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle.

2. Hæld i en sovsekande eller skål, og smag til med salt og peber. Servér den bagte laks med friskkogte bønner, kartofler og lun hollandaisesovs.