Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner.

Opskrift på Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

Laks med cremet hollandaisesovs er en ægte klassiker.

Bedømmelse
Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner til 4 personer

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

Arbejdstid: 40 min.
Koge/bagetid: ca. 20 min.
Kødet er fryse-egnet


ca. 750 g laks (i filet med skind eller 4 laksekoteletter)


Hollandaisesovs:
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
1 dl hvidvin
150 g smør (smeltet)
salt og friskkværnet hvid peber


Tilbehør:

grønne bønner, kogte skrubbede kartofler og citronbåde

1. Krydr laksen med salt og peber på kødsiden, og læg den med skindsiden opad på bagepapir i et ovnfast fad. Bag fisken i ca. 20 min. ved 150 grader, til den er fast.

Sovs:
1. Pisk æggeblommer med hvidvin i en skål over vandbad. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet. Tag gryden fra varmen, og hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle.

2. Hæld i en sovsekande eller skål, og smag til med salt og peber. Servér den bagte laks med friskkogte bønner, kartofler og lun hollandaisesovs.

Ingredienser

6

Tilberedning

ca. 1 TIME 0 MIN.

Type

Fisk

Specialkost

Kategori

Hovedret

Nationalitet

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Tags

laks
Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok