Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner
Foto: Thomas Hergaard | Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner.
Hjemmet

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

Del på

Laks med cremet hollandaisesovs er en ægte klassiker.

Af Katrine Klinken 04.jan.2016 Mad

1 TIME 0 MIN.

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner til 4 personer

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

Arbejdstid: 40 min.
Koge/bagetid: ca. 20 min.
Kødet er fryse-egnet


ca. 750 g laks (i filet med skind eller 4 laksekoteletter)


Hollandaisesovs:
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
1 dl hvidvin
150 g smør (smeltet)
salt og friskkværnet hvid peber


Tilbehør:

grønne bønner, kogte skrubbede kartofler og citronbåde

1. Krydr laksen med salt og peber på kødsiden, og læg den med skindsiden opad på bagepapir i et ovnfast fad. Bag fisken i ca. 20 min. ved 150 grader, til den er fast.

Sovs:
1. Pisk æggeblommer med hvidvin i en skål over vandbad. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet. Tag gryden fra varmen, og hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle.

2. Hæld i en sovsekande eller skål, og smag til med salt og peber. Servér den bagte laks med friskkogte bønner, kartofler og lun hollandaisesovs.

Læs alt om laks Fisk Hovedret
Del på
Kommentarer (0)
Henter...